Plakinstructies

Om de stickers goed te kunnen plakken, volg je de volgende instructies. De stikkers kunnen op elke gladde ondergrond geplakt worden, binnen & buiten.

 1. Zorg dat de ondergrond goed schoonen vetvrij Maak ramen goed schoon met raamspray (glassex of water met spiritus)
 2. Leg de huisjes voor je raam het raam uit, zodat je de afstand goed kan bepalen. Nu kan je nog schuiven! Zit er 1 vast lukt dat niet meer.
 3. De stickers zitten op een witte achtergrond. Hierover heen zit plastic transferpapier. Wrijf met een plasticpasje over de sticker voor een goede hechting aan het transferpapier. Doe dit vanuit het midden naar buiten.
 4. Knip de stickertjes uit.
 5. Haal het doorzichtige transferpapier los van het witte papier. De stickers moeten op het doorzichtige papier blijven plakken.
  ** voor grote stickers zoals de huisjes is het makkelijker om een stukje van het witte papier naar achter te vouwen, eerst de onderkant van het huisje recht te plakken, dan langzaam de rest van het witte papier te verwijderen en tegelijkertijd de rest van het huisje te plakken **
 6. Plaats de sticker nu heel voorzichtig op de plek waar je hem wilt hebben. Plak de sticker vanuit het midden naar de zijkanten vast en wrijf er goed met het plastic pasje overheen om evt luchtbelletjes te verwijderen en de sticker goed te laten hechten.
 7. Haal voorzicht het doorzichtige papier van de sticker. Blijft het nog niet goed plakken op het raam wrijf het dan nog wat beter vast.
 8. Herhaal dit bij alle andere stickers en het straatje is klaar.
 9. Is het tijd voor het volgende thema? Dan haal je alle decoratie er makkelijk af. Pulk het de sticker weg  eventueel  kun je het wat warm maken met een föhn, hierdoor komen de stickers wat los en gaat het nog makkelijker (let wel op dat de stickers die moeten blijven zitten niet warm worden!). Restjes sticker zijn gemakkelijk te verwijderen met schoonmaakmiddel.

Deel je herfst/sinterklaas / kerststraatje met ons op Facebook als het gelukt is! 🙂 vinden we leuk om te zien.